Новини

Волонтерська платформа – один з найінноваційніших CivicTech проектів 2018 року

26 грудня 2018

Волонтерська платформа volonter.org стала одним із найбільш інноваційних CivicTech проектів 2018 року, посівши друге місце в номінації “Технології та інновації” щорічної всеукраїнської премії Social Project Awards. Нагородження переможців відбулось на початку грудня в Одесі.

Як зазначають організатори, основна мета премії — продемонструвати, що соціальна діяльність не має кордонів і стосується усіх сфер нашого життя.

Церемонії нагородження передував конкурсний етап, в якому взяло участь 410 соціальних проектів та ідей, які змагалися за звання кращих у різних номінаціях.

“Наша команда працює в CivicTech секторі з 2014 року, коли ми створили крауд-фандингову платформу “Герої АТО”. Ця платформа допомогла сотням українських поранених військових та об’єднала благодійників зі всього світу. Ми створили першу базу всіх поранених бійців. Наступний крок – це розширення роботи на усі сфери волонтерської діяльності. Як результат минулого року ми запустили платформу volonter.org”, –  зазначає Катерина Бистрицька, медіа-координатор проекту.

Ціль CivicTech-проектів – залучення людей у вирішення різних питань громади та держави, шляхом побудови ефективних веб-сервісів та використання сучасних IT інструментів.

Волонтерська платформа www.volonter.org – це зручна платформа для пошуку однодумців та ресурсів для втілення визначних громадських ініціатив. Її завдання - встановити ефективну комунікацію між волонтерами, волонтерськими групами та громадськими організаціями.

“Сильний громадянський та волонетрський рухи, одна з основних цінностей, яку ми здобули за останній час. Ціль нашої організації підтримувати та розвивати громадянський рух в Україні. Ми знаємо, що завдяки таким людям, як волонтери наша країна змінюється. Волонтерська платформа для тих хто прагне цих змін”, - резюмує Анатолій Мазарчук, засновник волонтерської платформи.

Платформа volonter.org створює додаткові можливості залучення людей та ресурсів для реалізації громадських проектів. Вона почала працювати у жовтні минулого року. За цей час на платформі зареєструвались близько 800 активістів та громадських організації із різних куточків країни. Вони реалізують більше 100 волонтерських проектів.