Новини

Після інсульту та трьох операцій Емілія Кларк допомагає людям, які пережили черепно-мозкові травми, адаптуватись до життя

22 березня 2019

Британська акторка Емілія Кларк, відома усім за роллю Дайнеріс Таргарієн з “Гри престолів” у свої 24 роки пережила інсульт та три операції на мозку. Пережите підштовхнуло акторку до того, щоб заснувати Фонд та допомагати людям із черепно-мозковими травмами адаптуватись до життя.

Відверту колонку про свою історію – інсульт, що стався в той час, як Кларк знімалась у серіалі, та три операції, які їй прийшлось пережити, вона опублікувала у журналі The New Yorker. Емілія розповідає про страшний діагноз, який їй поставили – субарахноїладьний крововилив у мозок, який у третині випадків призводить до смерті.

Після операції Кларк втратила мову. Розповідає, як не могла вимовити своє повне ім’я. Але вона пройшла усі випробування і лише через 8 років розповіла про цю історію.

Те, що сталось із акторкою, підштовхнуло її до благодійної діяльності. “Я хочу порушити мовчання про травму мозку”, - йдеться на сайті її Фонду. Сьогодні акторка, яка сама пережила страшну хворобу, допомагає адаптуватись людям після інсультів та інших мозкових травм.


“Я зі свого досвіду знаю, що підтримка, яку ви отримуєте, коли виходите з лікарні, має неабиякий вплив на ваше подальше відновлення. Найбільше проблем із відновленням у молодих людей.

Не кожен може повністю відновитись після травми чи інсульту, але кожен повинен мати доступ до психічної та фізичної реабілітації, щоб збільшити свої шанси на відновлення.

Я закликаю збільшити фінансування на нейрореабілітацію. Кожен, хто виходить із лікарні, повинен отримати мультидисциплінарну реабілітаційну допомогу, яку він потребує.

Давайте виправимо ситуацію із постреабілітацією”, - закликає Емілія Кларк.

Дізнатись більше про роботу її фонду можна на офіційному сайті.