Новини

ОНЛАЙН-НАВЧАННЯ ДЛЯ ВОЛОНТЕРІВ: ПІДБІРКА КОРИСНИХ КУРСІВ

15 березня 2019

Harvard, Stanford, Yale, Cambridge, Berkeley University… Слухати лекції від викладачів топових світових університетів сьогодні може кожен, сидячи вдома перед екраном комп’ютера. І у багатьох випадках - абсолютно безкоштовно. Зібрати для вас кілька курси, які допоможуть прокачати уміння та навички у волонтерстві та проектному менеджменті!

Coursera за останні кілька років стала лідером в онлайн-освіті. Тут є як платні курси, так і безкоштовні. І один із найвідоміших курсів, який буде корисний кожному, хто хоче здобувати нові знання - "Learning how to learn: Powerful mental tools to help you master tought subjects» від університету Сан-Дієго. Це курс номер 1 для усіх, хто хоче навчатись і не зупиняється на досягнутому!

"Іntroduction to the Nonprofit Sector, Nonprofit Organizations, Nonprofit Leadership and Governance" від університету Нью-Йорку - чудова можливість для активістів дізнатись більше про систему неурядових організацій США, їхню роботу та внесок у розвиток суспільства. У цьому курсі є цілий блок про лідерство у неурядових організаціях та менеджмент у волонтерських спільнотах. Курс також можете знайти на Coursera.

Курс “Volunteer managmant” від Флеменг Коледжу платний, але доволі насичений теоретичною базою. Вартість навчання - 420 доларів. Випускники отримують сертифікат про отримання відповідної кваліфікації. 

"Working With Volunteers: Connect, Engage, Develop» - курс для тих, хто працює із волонтерами та планує розвивати спільноту. Цей курс є на сайті онлайн-освіти Udemy. Він платний, але зараз його можна придбати лише за 12,99 доларів. Ви отримаєте годинну лекцію та пакет корисних матеріалів за темою.

Іще одна нагода здобути додаткові знання у сфері волонтерства – сайт UN Volunteers e-campus. Окрім мотивуючих історій тут ви знайдете корисні вебінари із волонтерського менеджменту, огляд волонтерських програм, якими опікуються ООН. Усі курси на сайті безкоштовні.

How To Build A Power-Team Of Volunteers”– 8 лекцій Тода Стокера про те, як створити волонтерську спільноту вашої мрії. Що таке команда волонтерів та як її підібрати, як проводити тренінги, як побудувати ідеальну модель взаємодії в такій команді – на усі ці питання знайдете відповідь під час перегляду курсу. Цей курс є на сайті Udemy і коштує майже 65 доларів.

 

Підготував Анатолій Мазарчук