Новини

Жінки, які займалися волонтерством, прагнуть відкривати власний соціально-орієнтований бізнес

06 лютого 2018

105 заявок на участь у проекті «Яскрава ідея в її руках» надійшло від жінок, які бажають почати власний бізнес чи волонтерський проект.  

«У заявках описані ідеї, які стосуються таких сторін соціального життя, як опіка над літніми людьми, розвиток дітей, допомога внутрішньо переміщеним особам і ветеранам АТО, турбота про людей з особливими потребами і навіть про авторські права перекладачів і письменників, а також про наше право на доступ до публічної інформації», - повідомила виконавча директорка Центру соціальних ініціатив «АТОМ» Ольга Шалайська.

Зараз відбувається конкурсний відбір заявок, у результаті якого 20 волонтерок будуть запрошені на 3 тренінги із розробки бізнес-плану. Після закінчення навчання і презентації бізнес-планів, кращі з них отримають фінансову підтримку для старту їхньої реалізації.

«Жінки готові офіційно реєструвати громадські організації, соціальні підприємства, самим реєструватися як фізичні особи-підприємці, щоб втілювати свої мрії у реальний бізнес. Досвід, набутий протягом років волонтерства, вони вважають дуже цінним і мотивуючим до подальшої роботи», - сказала Ольга Шалайська.

Нагадаємо, що метою проекту «Яскрава ідея в її руках» є підтримка волонтерського руху в Україні шляхом сприяння жінкам у перетворенні власного досвіду, що набутий під час волонтерської діяльності, у майбутній успішний бізнес.

Проект реалізується за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва SDC.

Інформаційними партнерами є  ІА «Варіанти» та платформа volonter.org.

Юридичну підтримку надає проект «Громадяни в дії».